2012. szeptember 20., csütörtök

Milyen a jó sport babakocsi?


Sport babakocsi

Milyen a jó sport babakocsi?

Sport babakocsi


Esernyőre csukható, vagy lapra csukható legyen?
Kis helyen elférjen és könnyűt válasszak, vagy egy erősebb masszívabb sport babakocsi legyen ami persze nehezebb és nagyobb is?

 


Ezekre a kérdésekre nem is olyan egyszerű a válasz! Mindenkinek a saját igényeit, körülményeit kell először is figyelembe venni, mikor sport babakocsit vásárolunk.
Nem lehet ugyan az a babakocsi megfelelő egy lakótelepi lakásba, akik tömegközlekedési eszközöket használnak, mint egy kertvárosi részen lakó anyukának aki esetleg szép új sima járdán használja, vagy épp sáros gödrös utakon jár vele bevásárolni. Vannak akik rendszeresen az autó csomagtartójába kénytelenek bepréselni és vannak akik olyan körülmények között használják a babakocsit, hogy szinte soha nem szükséges nekik összecsukni.

Pár szempont amit érdemes szem előtt tartani a sport babakocsi vásárlásakor:
- a lapra csukható babakocsi rövidebb, az esernyőre csukható keskenyebb helyen fér el
(bár ezt megcáfolja a quinny zapp sport babakocsiknál kifejlesztett technológia)
- a kupolája milyen mértékben hajtható előre, hogy mennyire takarja a szelet és a napot
- háttámlája milyen mértékben dönthető a sport babakocsinak (az újszülött kortól használható általában azt jelenti, hogy a sport babakocsi háttámlája közel vízszintesig dönthető, így az újszülöttet is be lehet fektetni és nem terheli a gerincét a csöppségnek)
- az első kerekei bolygósíthatóak legyenek mert szűk helyeken, üzletekbe nagyon jól jön ha fordulékony, de le lehessen a sport babakocsi kerekeit fixálni, hisz ilyenkor könnyebben lehet tolni a parkba, erdei utakon, fűbe, tengerparton.
 - az ülőrész szélességénél szempont lehet, hogy milyen évszakban használjuk, mert ha overállt, vagy vastagabb ruhát adunk a gyerekre akkor is szeretnénk, hogy beleférjen a sport babakocsiba
Ezeken kívül is lehetnek még apróságok, amik hasznosak lehetnek számunkra, például a betekintő ablak, a bevásárlókosár mérete, az egy kézzel kormányozhatóság és még sok egyéb.
Tulajdon képen ezért is írtam már az elején, hogy a sport babakocsi kiválasztáskor legfőképp a saját környezetünket, szükségleteinket kell figyelembe vennünk!
Kellemes sétákat és kirándulást kívánunk!
Babymarket csapata