2012. április 12., csütörtök

Terhes vagyok? Terhességi teszt.


Terhes vagyok?
Terhességi teszt.
Mi nők bizonyos esetekben a mihamarább szeretnénk tudni, hogy anyai örömök elé nézhetünk-e? Mit is kell tenni, ha biztosat szeretnénk tudni a terhességről?  Magamra visszagondolva számoltam a napokat, izgultam és figyeltem a testem minden apró rezdülését. A bizonytalanság állapota nagyon megviselt, de azokat is megviseli, akiknél nem kívánt a terhesség. Amennyiben valaki nem védekezett megfelelően a szeretkezést követő 72 órán belül kivédheti a nem kívánt terhességet tabletta bevételéve. Ezt a tablettát csak a nőgyógyász írhatja fel. Amennyiben a 72 óra már eltelt, esemény utáni tabletta már nem jöhet szóba. És hogy megbizonyosodjunk áldott állapotban vagyunk-e, a terhességi teszt lehet segítségünkre.
A terhesség első jelei: fáradékonyság, szédülés, hányinger, hányás. Persze ezek a tünetek akkor is fennállnak, ha valaki zaklatott, ingerült állapotban van, tehát a bizonytalanság is okozhat hasonló tüneteket. Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy terhesek vagyunk? Erre biztos választ a terhességi teszt adja meg.

Mikor vásároljunk terhességi tesztet?
Az első havi vérzés kimaradását követően , valamint a terhesség első tünetei jelentkezésekor, azonnal megvásárolhatjuk a tesztet. Kérem ne zárkózzanak el a terhesség lehetőségétől azok sem, akik csak egyszer éltek nemi életet, hisz a terhesség lehetősége ekkor is fenn állhat. És ne várjanak a következő menstruációig sem. Minél előbb meggyőződnek a terhességről annál jobb.

Hol lehet terhességi tesztet vásárolni?
A terhességi tesztet szint minden drogériában, nagyobb áruházban is megvásárolhatjuk. A polcokról eladó megkérése nélkül levehető. Kiskorúak is gond nélkül megvásárolhatják. A patikákban pedig vény nélkül vásárolhatóak. Sok üzletben kaphatóak terhességi tesztek, mégis azt javaslom, hogy a patikában érdemes vásárolni, mert ott pontos tájékoztatást adnak róluk. A legnagyobb különbség a terhességi tesztek között az érzékenységük. Minél érzékenyebbek, annál hamarabb mutatják ki a terhességet. Jó tanács! A terhességi teszt dobozán pontos leírást adnak arról, hogyan kell elvégezni a tesztet. A papírt ne dobjuk el, hisz az eredmény értékelésekor újra szükségünk lehet rá. A teszt elvégzését mindig a reggeli vizeletből kell elkészíteni. Tiszta edénybe pisilve, és abból használva a mintát. A reggeli vizelet ugyanis több terhességi hormont tartalmaz. A terhességi teszt nem kíván sok időt, 10-15 perc is elég.
Mennyire megbízhatóak a terhességi tesztek?
A terhességi teszt mindegyike a vizeletből adja meg a választ a kérdésünkre. Teljesen azonos, szinte 100%-os megbízhatósággal. A terhességi tesztek megbízhatóak, téves pozitív eredmény nincs. Amennyiben a terhességi teszt nem mutat pozitív eredményt és a vérzés még sem jött meg egy hét múlva a tesztet újra el kell végezni. A terhességet a teszt csak akkor tudja kimutatni, ha a terhességi hormon szint elért egy bizonyos mérhető értéket. Ez a fogantatást követő 10-12. napon lesz mérhető érték, ezért korábban nem érdemes próbálkozni a terhességi teszt elvégzésével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése