2012. március 24., szombat

Milyen babakocsit válasszak?

Hogy döntsem el nekem melyik kocsira van szükségem?Az első babakocsi vásárlása nagy kihívás, feladat az anyukák és apukák számára. Rengeteg kérdés merül fel bennünk ezzel kapcsolatban.
Milyen babakocsit válasszak?
Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel bennünk és ehhez szeretne segítséget nyújtani Önnek a BabyMarket "anyukája". 

A boltok nagy választékban kínálnak babakocsikat. Persze legyen könnyű, és legyen stabil. Általában ami könnyű nem mindig stabil. A választásnál legfontosabb az, hogy hol és mikor milyen célra szeretnénk használni a kocsit. 
Ha lehet ne a színe és a design legyen a meghatározó, persze azt sem szerencsés, ha számunkra nem tetsző babakocsit vásárolunk. 
Sok boltban nem mondják el, hogy melyik kocsi hogy nyílódik csukódik ennek következtében nem ritka, hogy az anyuka az első héten jön rá hogy nem jó modellt választott. Nem ritka hogy több babakocsit is vesznek mire a gyerkőc járni tud. Nézzük milyen kérdések merülnek fel a vásárlás előtt? A negyedikről kell majd mindig lecipelnem? Van-e lift? Esetleg buszra kell majd szállnom? Autó csomagtartójába is be kell majd férnie? És persze a lakásban is helyet fog foglalni. Milyenek a kerekei? Bolygósíthatóak-e? Mekkora a tároló kosara? Mosható-e a huzata? A toló kar átfordítható-e? 
Személyesen én itt hibáztam el! Az általam választott kocsi toló karja nem volt átfordítható így hamar rájöttem, hogy séta közben nem is látom a babámat így kizárt vele a kommunikáció. Ezért hát nem mindegy hogy mekkora, hány funkciós és persze milyen nehéz szerkezetet választunk is. Ha minden funkciót beépítenek és strapabíró modellt szeretnénk valószínű, hogy nagy lesz a súlya. Tehát kompromisszumokra lesz szükségünk.  Szinte Magyarországra általánosan jellemző, hogy az utak és a járdák elég rossz minőségűek ezért ilyen esetben a lehető legnagyobb kerekű babakocsit ajánlom két gyermek utáni tapasztalatom mondatja ezt. 
Egy bizonyos, ne a bolti eladót kérdezzük arról melyik modellt javasolja, nem biztos hogy átlátja milyen igényekkel indultunk vásárolni, nekünk melyik típus felelne meg. Inkább a babakocsit használók között érdeklődjünk tapasztalataikról és az információk alapján válasszuk ki a számunkra megfelelő modellt, típust. Hogy a biztonságos 4 vagy a designosabb 3 kerekű modellt választják azt mindenkinek belátására kell bíznom mindkét modell esetén találunk bőségesen megfelelőt.  A ma vásárolható modellek egyre jobban törekednek minden igény kielégítésére, ha ez kívülről első ránézésre nem is látszik, egy nem bonyolult modell is tökéletes szolgálatot tehet arra a néhány hónapra, amíg a baba megtanul járni. 
Én személy szerint a két gyerekem növekedése közben több modellt is kipróbáltam. Elsőre egy olcsó kocsit választottam, aztán egy még egyszerűbb esernyőre csukhatót, aztán egy nagyon stabil márkás darabot. Mindnek voltak előnyei és hátrányai, de egy biztos, a három kocsi plusz az autós hordozó együttesen jóval többe került, mintha vettem volna egy jó minőségű multifunkciós babakocsit. Saját bőrömön tapasztaltam, hogy az ár jócskán tükrözi a minőséget is. Amit nagyon alacsony, igen kedvező áron ajánlanak az általában nem a prémium kategóriás babakocsik, így ne is várjuk el, hogy olyan jellemzőkkel bírnak, mint a vezető márkák modelljei. Persze ez nem azt jelent, hogy egy olcsóbb kategóriájú babakocsi nem lehet jó!
Az én tanácsom, hogy nézzenek szét vásárlás előtt és minél többet tájékozódjanak mielőtt bármelyik babakocsi    mellett döntenének is, hisz ez az egyik legbonyolultabb  döntés a babavárás előtti bevásárláskor.
dédanyáink babakocsijai (felső kategóriás multifunkciós babakocsik)
Régebben ilyenek között is lehetett válogatni  :)
  Baby Market csapat - webnapló  





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése