2012. március 25., vasárnap

Miért kívánós a kismama?


Webnapló:
Baby Market blogger bejegyzése

Miért kívánja a kismama az ecetes uborkát?
Miért lehet a kismama mogyoróvaj imádó?
 A kismamák kívánóssága az egész földre jellemző.A kismama hormonális változása állhat a dolog hátterében.Az állapotos nők másképp érzékelik az ízeket,ezért különböző konbinációk kóstolgatásával próbálják megtalálni a nekik megfelelőt.Mivel a magzat is elszívja az energiája egy részét,egy átlagos kismamának egészséges táplálkozásnál 300 kcal-val kell megnövelnie az energia bevitelét a baba várás ideje alatt.
Azért kívánja az ecetes uborkát,olivabogyót (savanyút) a kismama mert a teste jelzi a nátrium hiányt. Alternatívát jelenthet a keksz és ropi rágcsálás.
Ha mogyoróvaj imádó lett a kismama valószinüsíthető a fehérje és B vitamin hiány. Megoldást jelenthet a több hal-hús fogyásztása.
 Vannak olyan kismama csoportok akik úgy hiszik azért kezdenek utállni bizonyos ételeket mert a babájuk nem szereti.Az ételek újfajta kombinációit fedezhetik fel amelyekkel csillapíthatják a várandósság ideje alatt fellépő kellemetlenségeket.(pl:reggeli hányinger)A kispapák reggeli hányingere a másnapossággal függhet össze.
A megutált élelmiszerek:egy elmélet szerint a kismama teste így jelez,hogy változatos legyen az étkezés a magzat megfelelő tápanyag felvételéhez.Egyenlőre a tudósok sem tudnak  magyarázatot a kismama szélsőséges táplálkozási átalakulására.Az alábbi piramis kiinduló pontot jelenthet az egészséges táplálkozás kiinduló pontjához.
Javaslat a kismama egészséges étrendjének összeállításához
Baby Market csapata

Webnapló:
Baby Market blogger bejegyzése


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése